e mërkurë, 16 shkurt 2011

Gjeopolitika


Gjeopolitika Shqiptare, është revistë mujore  shqiptare me karakter akademik dhe shkencor. Kjo revistë do të jetë në dispozicion të studiuesve të afirmuar shqiptarë dhe të studiuesve të rinj shqiptarë, të cilët kanë talentin, dëshirën, nivelin akademik për të trajtuar përmes studimeve të tyre çështjen shqiptare, e cilat në një botë gjithnjë e më globale është e lidhur dhe e ndërthurur me ngjarjet e tjera paralele të Rajonit, Europës edhe më gjerë.
                Nëse ne trajtojmë dhe duam të trajtojmë çështjen shqiptare, nuk mund ta bëjmë atë si të ndarë dhe të izoluar me ngjarjet e tjera që ndodhin në vendet e tjera. Aktualisht, realiteti shqiptar është shumë i varfër përsa u përket revistave të ndryshme shkencore dhe kjo çon që edhe mendimi dhe studimi akademik shqiptar të jetë i varfër. Për këtë arsye, e pamë si domosdoshmëri ta krijojmë këtë revistë të formatit online, ku shumë studiues të afirmuar, ose të tjerë që janë në fazën e studimeve universitare, të kenë mundësinë ku mund të shkruajnë dhe të shprehin vizionin e tyre për çështje të së kaluarës, të tashmes dhe të përpiqen të bëjnë një përshkrim sa më të saktë për të ardhmen.   
                Studiuesit mund të na i dërgojnë shkrimet në adresën e e-amailit gjeopolitikal@gmail.com.     Shkrimet, artikujt apo studimet, rreth kësaj fushe  do të vlerësohen para se të publikohen nga stafi i revistës.  

Nuk ka komente:

Posto një koment

Shënim. Vetëm anëtari i blogut mund të postojë komente.