e shtunë, 23 korrik 2011

SHQIPTARËT LUFTOJNË PËR IDENTITETIN E TYRE QË NGA EPOKA E LAVDISHME E SKËNDERBEUT, E, EDHE SOT, NË FILLIMSHEKULLIN XXI!

Prof. Dr. Mehdi Hyseni

Kështu flet tragjika e hidhur dhe historia e dhimbshme e derisotme kombëtare shqiptare, pavarësisht se çfarë deklaron “jerëm” kryeministri i qeverisë së Republikës së Shqipërisë, Sali Berisha në disfavor të mbrojtjes së identitetti kombëtar shqiptar.

Sipas Sali Berishës, “nuk është në rrezik identiteti kombëtar”, edhe pse brenda njëzetëvjeçarit të fundmë (1990-2011) në Shqipëri, duke falënderuar ligjeve të brishta të pushtetit të Sali Berishës etj., me qindra e mijëra shqiptarë e kanë ndërrruar kombësinë e tyre në kombësinë greke(!) – Çudi, për Sali Berishën, ky fenomen i shëmtuar antikombëtar “nuk është kurrfarë kërcënimi për identitetin kombëtar”!!!


Ky nuk është vetëm kërcënim, por edhe krizë ciklike permanente dhe, erozion i pandalshëm i shthurjes së identitetit kombëtar shqiptar! Këtë dukuri negative, pikësëpari do të duhej ta denonconte qeveria e Sali Berishës së bashku me institucioente e tjera përkatëse shtetërore të Shqipërisë, jo vetëm presidenti Bamir Topi dhe Kreshnik Spahiu!

Eshka antikombëtare, rrezik për identitetin kombëtar!

Siç bëjnë të ditur masmediat shqiptare të Tiranës, dje, më 20 korrik 2011 “ Në mbledhjen e qeverisë, kryeministri Sali Berisha (edhe pse nuk i apostrofoi me emër dhe me mbiemër) i kritikoi ashpër presidentin e Republikës së Shqipërisë, Bamir Topi dhe nënkryetarin e KLD-së, Kreshnik Spahiu, duke i quajtur “mjeranë, pa identitet, dhe atesitë, që kanë frikë Zotin ndaj dhe kërkojnë që të mos bëhet regjistrimi sipas fesë. Ata shfrytëzojnë karriget e larta shtetërore për këtë gjë, i përdhosin këto karrige dhe Kushtetutën, dhe janë më të mjerë se çakejtë e tyre, sepse çakejtë fshihen dhe kanë frikë të dalin në skenë. Ata janë të shpërbërë si njerëz dhe nuk mund të na thonë ne se do të shpërbëhet kombi.” (Shih: |//ttp://www.gazetatema.net/web/20/korrik/2011//).

Përkundrazi, Sali Berisha, “Mjeranë”, tradhtarë dhe antikombëtarë, janë ata që nuk e mbrojnë identitetin kombëtar, territorial dhe shtetëror të Shqipërisë Etnike (jo vetëm të gjysmë Shqipërisë së vitit 1912) dhe, nuk i dalin Zot Kombit dhe Atdheut, kur e lyp nevoja! A të kujtohet Sali Berisha se si e pate lënë Kosovën në zjarrin dhe në flakën e gjenocidit të Serbisë agresore dhe pushtuese gjatë viteve (1989-1999)?

Mjeranë dhe të shkretë, janë ata që po e kundërshtojnë dhe mohojnë ribashkimin kombëtar shqiptar dhe të Shqipërisë Etnike.

Mirëpo, kjo e vërtetë e pakundërshtueshme, kryeministrit aktual të Republikës së Shqipërisë, Sali Berisha, nuk i intereson por vetëm kolltuku i butë, leku, euro dhe dollari. Kjo është arsyeja kryesore pse ai thirret rrejshëm në emër të Zotit, të fesë, të kombitl të atdheut dhe të demokracisë. Ndryshe, as në ëndërr, nuk do t’i atakonte dhe kritikonte në mënyrë aq të ulët, aq primitive, aq të ashpër, aq ofenduese dhe të pakontrolluar presidentin Bamir Topi dhe nënkryetarin Këshllit të Lartë të Drejtësisë (KLD), Kreshnik Spahiu, pse ata me plotë të drejtë dhe, në mënyrë krejt ligjore dhe demokratike, janë dalë në anën e mbrojtjes së interesave të identitetit kombëtar shqiptar, duke kërkuar që shqiptarët të mos manipulohen dhe të mos mashtrohen (me para dhe pa para) nga politika ditore dhe, ajo greke, që të mos e humbasin identietin e tyre kombëtar shqiptar, duke u konvertuar në grekë etj.

Në vendet e civilizuara dhe demokratike (aty ku sundon ligji, e drejta dhe demokracia), një angazhim i këtillë i guximshëm, i urtë, madhor, vizionar, kombëtar dhe atdhetar i presidentit Bamir Topi dhe Krshnik Spahiu, do të shpërblehej me urdhërin më të lartë kombëtar dhe shtetëror. E, jo të vihet në thumb të kritikës naive, subjektive dhe të njëanshme politike dhe propagandistike nga ana kryeministrit Sali Berisha, që të fitojë poena politikë dhe fetarë nga ana e peshkopit, Anastas Janullatos, si dhe nga qeveria e tij greke.

Ata që e luftojnë ribashkimin e shqiptarëve dhe të Shqipërisë Etnike, ashtu sikurse kryeministri Sali Berisha me disa haxhinasto të tjerë të Gjysmë Shqipërisë, ata vërtetë, janë kundër Zotit, kundër Kombit shqiptar, kundër Shqipërisë Etnike, kundër historisë, kundër Kushtetutës, (në Preambulën e së cilës flitet për bashkimin kombëtar shqiptar), të cilën populli e ka miratuar me Referendum, por kryeministri Sali Berisha, së bashku me ministrin e tij të Jashtëm, Edmond Haxhinasto, e kanë shkelur dhe, po e shkein me të dy këmbët atë, sepse disa herë radhazi, para gjithë botës, kanë deklaruar se janë kundër ribashkimit kombëtar shqiptar dhe Shqipërisë Etnike në Ballkan), kundër ligjeve, kundër demokracisë dhe kundër paqes.

Së fundi, duhet ta përkujtojmë kryeministrin e gabuar Sali Berisha se, akuzat e tij në adresa të gabuara, kundër mbrojtjes së identitetit kombëtar, nuk do t’i ndihmojnë, që të fitojë grada të reja nga Janullatosi, nga Greqia dhe nga “selektorët” e BE-së.

Sali Brisha, do të duhej ta mbante parasysh faktin se, nuk ka fenomen më absurd, më tragjiko-komik, më paradoksal dhe më amoral se kur një ish-komunist, një ish-socialist dhe një ish-atesit konvertohet në demorkat të “sëmurë” dhe, në fetar e besimtar të rremë, duke menduar se e gjithë bota demokratike, i beson atij!

Që fatkeqësia të jetë më e madhe dhe më drastike, shmebull i një fenomeni të këtillë të çoroditur dhe të pakuptimtë, nuk është vetëm Sali Berisha, por ka shumë të tillë në hapësirat e Shqipërisë Etnike, të cilët, në njëzet vitet e fundit (1990-2011), kinëse janë konvertuar në “fetarë” e “besimtarë” të vërtetë, edhe pse për 50 vjet rresht në kohën e socializmit-komunizmit, ata së bashku me kryeministrin Sali Berisha, nuk e kanë parë, as nuk e kanë shkelur pragun dhe, nuk e kanë puthur derën e kishës, as të xhamisë e as të teqes.

Thjesht, ky soj i të vetëquajturëve fetarë, besimtarë të Zotit, demokratë dhe patriotë me “bateria”, janë falsifikati më i shemtuar i Zotit, i xhamisë, i kishës dhe i teqes, sepse praktikisht 50 vjet nuk e kanë njohur as Zotin, as hoxhën, as priftin e as shehun, por si ateistë i kanë përçmuar, injoruar dhe denoncuar në forma të ndryshme ideologjniko-propagandistike. “Sipas motit, ktheje gëzofin”!!!

Sa më sipër, të gjithë ata, që konsiderojnë se “nuk është në rrezik identiteti kombëtar”, por feja, janë në gabim të papërmirësueshëm, sepse është e kundërta-KOMBI ËSHTË I KËRCËNUAR DHE NË RREZIK, JO FEJA, AS EUROJA E AS DOLLARI i Sali Berishës.

Këtë e dëshmon edhe çështja e pazgjidhur kombëtare shqiptare në Ballkan (Kosova, Çamëria, Ilirida, Anamorava dhe Malësia e Madhe). Këtë e provon edhe formimi i “kombit kosovar” në Kosovën e Shqipërisë Etnike, si dhe shumë shmebuj të tjerë të negativë, që me të madhe po rrezikojnë dhe po e dëmtojnë substancën e identitetit dhe të vlerave kombëtare shqiptare dhe të Shqipërisë Etnike.

Nuk ka komente:

Posto një koment

Shënim. Vetëm anëtari i blogut mund të postojë komente.